Alles over jaren70 vloeren

Jaren 70 vloer

Vloeren uit je jaren 70 zijn weer helemaal hip op dit moment. Als jij ook een jaren 70 vloer in huis hebt en je benieuwd bent hoe je het beste een jaren 70 interieur kunt creëeren om je nieuwe vloer zo goed mogelijk uit te laten komen lees dan vooral verder. Als je een jaren70 vloer in je woning hebt herken je zeer waarschijnlijk de houten schrootjes en balken, het schoonmetselwerk en donkere materialen, dit is typerend voor een jaren 70 woning. Toch is het mogelijk om je woning om te toveren tot een licht en modern huis.

Afwerkingen aanpassen

Door de afwerkingen van je woning aan te passen kan je je oude jaren 70 woning een nieuwe, frisse look geven. Ga je je jaren 70 woning verbouwen of restylen? Dan kun je ook gelijk kijken naar de mogelijkheden tot het verduurzamen van je woning. Het verduurzamen van je woning zal je woning er niet alleen moderner uit laten zien, maar het is ook nog eens goed voor het milieu en op lange termijn ook voor je portemonnee. Je kan bijvoorbeeld je convectorputten en radiatoren mooi wegwerken als je toch al nieuwe vloerverwarming aanlegt. Zo werk je efficiënt en creëer je een moderne en een duurzame woning tegelijkertijd.

Tapijt in je jaren 70 woning

Veel jaren 70 woningen hebben tapijt op de trap en op de bovenverdieping. Vaak is het tapijt gedateerd en in sommige gevallen ziet het er ook niet al te fris meer uit. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je tapijt schoon te maken of te vervangen, maar je kunt er ook voor kiezen om het volledig te laten verwijderen en een nieuwe vloer te laten plaatsen. Welke optie voor jou het beste is hangt af van je persoonlijke smaak, stijl en je budget. Als je ervoor kiest om de vloer aan te pakken kun je gelijk overwegen of je vloerverwarming wil laten frezen in je dekvloer. Je kunt er uiteraard echter ook voor kiezen om nieuwe en compacte radiatoren te plaatsen, met deze keuze bespaar je een hoop extra kosten en extra werkzaamheden. Bovendien heb je zo ook lekker snel je kamer op temperatuur.

Een houten jaren 70 vloer

In veel jaren 70 woningen zijn houten parketvloeren aanwezig. In veel gevallen zien de vloeren er niet meer al te best uit omdat ze er natuurlijk al even liggen. Toch is het lang niet altijd nodig om de volledige vloer te vervangen, in de meeste gevallen is het voldoende om de vloer simpelweg te schuren en opnieuw te lakken. Je vloer ziet er dan weer uit als niet en het authentieke karakter van je jaren 70 woning blijft op die manier behouden.

Convectorputten in je jaren 70 woning

Vrijwel elke jaren ‘70 woning komt met convectorputten, deze convectorputten zijn met name bekend omdat ze veel stof verzamelen. Als je last hebt van de convectorputten in jouw woning kun je ervoor kiezen om een nieuwe vloer met vloerverwarming aan te schaffen, de convectorputten kunnen dan gedempt worden. In enkele gevallen is het niet mogelijk om de convectorputten te verwijderen, het is dan wel mogelijk om ze te vervangen door een vloerconvector.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.