Jaren 70 woning verbouwen: wat kost het en waar moet je op letten?

jaren 70 woning verbouwen

Dé trend op de woningmarkt is tegenwoordig het aan-of uitbouwen van een jaren 70 woning. Een verbouwing van een jaren 70 huis kan in de huidige woningmarkt uitkomst bieden, omdat er qua huizen meer vraag dan aanbod is en vrije bouwkavels bijna niet te vinden zijn.

Ondanks dat zo’n jaren 70 huis er misschien erg gedateerd uitziet, heeft deze wel veel potentie te bieden. Met de juiste aanpassingen kan je een jaren 70 woning ombouwen tot jouw droomhuis. Dat opknappen kost natuurlijk wel geld. Wat kost een verbouwing jaren 70 woning en waar moet je rekening mee houden?

Waarom een jaren 70 woning?

Misschien zul je je eerst afvragen of de verbouwing jaren 70 woning wel de moeite waard is. Een jaren 70 woning kent een aantal voordelen. Om te beginnen zijn dit type woningen door hun goede constructies en grote ruimtes erg goed geschikt voor een verbouwing. Daarnaast staan deze jaren 70 woningen in aantrekkelijke wijken, met veel groen en brede lanen. Verder zijn deze ruime woningen vrijwel nooit monumenten, waardoor je veel mogelijkheden hebt om naar eigen wens te verbouwen. Tot slot zijn jaren 70 woningen nu veel beschikbaar, omdat veel van de eerste bewoners op leeftijd zijn en kleiner willen wonen.

De uitdagingen van een jaren 70 woning

Een jaren 70 woning biedt dus veel voordelen, maar daarnaast ook uitdagingen. Qua isolatie zul je vaak rekening moeten houden met buitenmuurisolatie en dakisolatie, om de woning te verbeteren. Vaak zal het ook nodig zijn om de kamers op de bovenverdieping te verruimen. Dit kan door bijvoorbeeld dakkapellen te plaatsen, of het dak steiler te maken om zo meer hoogte te creëren. Tot slot zal er vaak ook iets aan de buitenkant van de woning moeten worden gedaan, om deze zo een moderne uitstraling te geven. 

De kosten van een jaren 70 woning verbouwen

Het nadeel van een jaren 70 woning is dat er helaas vaak veel aan verbouwd moet worden. Dat kost natuurlijk geld en dus is het belangrijk om een goed budget voor de verbouwing te hebben. Voor een schuiner en beter geïsoleerd dak zul je ongeveer rekening moeten houden met 70.000 euro. Verder zul je voor een nieuwe buitengevel ongeveer 30.000 euro achter moeten laten. Vaak hebben jaren 70 woningen enkel glas. Daarom is het overschakelen naar dubbelglas aan te raden, ondanks dat dit wel een grote investering is. Houd hiervoor ongeveer rekening met 15.000 euro. 

Overige kosten

Ook in de binnenkant van de woning zullen een aantal onderdelen gerenoveerd moeten worden. Vaak zul je een nieuwe ketel, nieuwe vloeren, leidingen en radiatoren nodig hebben. Reken hiervoor ongeveer op 11.000 euro. Verder zullen in een aantal jaren 70 woningen de waterleidingen verroest zijn. Het scheiden van drink- en regenwater en het vervangen van de leidingen zal ongeveer 5000 euro kosten. Tot slot kan het nodig zijn de binnenmuren te herbepleisteren. Houd hiervoor rekening met ongeveer 10.000. Het verbouwen van een jaren 70 woning is dus een flinke investering. Daar staat echter tegenover dat je hiermee wel je eigen droomhuis kunt creëren!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.