Een jaren 70 woning restylen? Inspiratie en tips

jaren 70 woning restylen

Als jij in het bezit bent van een jaren ‘70 woning en je bent van plan om je woning te gaan restylen is dit het artikel voor jou. Hier lees je namelijk alles wat je moet weten voor je overgaat tot het restylen of het verbouwen van je woning.

Als je een oude woning hebt heb je waarschijnlijk een ruime vrijstaande of een twee onder een kap woning, deze woningen kunnen zeer mooi en modern worden zonder het authentieke karakter te verliezen. Je woning ziet er op dit moment wellicht wat ouderwets uit, maar je zal merken dat met enkele aanpassingen je huis en compleet anders uit zal zien. Al met al kun je dus je jaren ‘70 woning perfect omtoveren tot een prachtige moderne woning.

Ruimte voor de originele architectuur

In de meeste gevallen hebben jaren ‘70 woningen een unieke bouwstijl, je kunt deze stijl gewoon behouden, ook als je ervoor kiest om je woning te restylen. In een paar simpele stappen kun je je woning moderniseren zonder dat je het oude karakter van je woning aantast. In de meeste gevallen is het aan te raden om de woning zo ruimtelijk mogelijk te maken en het interieur in te richten naar jouw eigen stijl en smaak. Door de woning zo ruimtelijk mogelijk in te richten krijgt je woning een fris en modern karakter. Zo creëer je een mooie, moderne woning zonder afscheid te hoeven nemen van het historische karakter van je woning.

Moderne invloed op een jaren ‘70 woning

Er zijn een aantal aspecten die je kunt aanpakken om je oude jaren ‘70 woning te moderniseren. Het eerste onderdeel waar je  naar kunt kijken is de isolatie van je jaren ’70 woning, vaak zijn oude woningen niet optimaal geisoleerd. Door de isolatie van je woning te verbeteren moderniseer je je woning niet direct visueel, maar je maakt weldegelijk veel impact. Ook kun je nadenken over het aan-of uitbouwen van je woning, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur te laten verwijderen waardoor je meer licht en ruimte creëert in je woning. Ook kun je de bestaande ruimtes op een andere manier indelen. Maak een plattegrond van je woning en ga in alle rust alle mogelijkheden af. Zo krijg je de verschillende mogelijkheden goed inzichtelijk en zal je makkelijker een keuze kunnen maken voor de nieuwe indeling van je woning.

Kijk naar je ramen en kozijnen en vloer

Ook is het verstandig om te kijken of je ramen, kozijnen en vloer aan vervanging toe zijn, als je je woning toch aanpakt kan je het maar beter gelijk goed doen. Als je besluit om de ramen te laten vervangen kun je ook gelijk investeren in dubbel glas of beter geïsoleerde ramen, zo bespaar je in de toekomst ook nog eens geld op je gasrekening. Als je eenmaal tevreden bent over het nieuwe interieur van je woning kun je ook eens kijken naar de buitenkant. In de meeste gevalen is het vrij simpel om met enkele aanpassingen de buitenkant van je woning te moderniseren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.