Jaren 70 interieur, zo breng jij het terug in je woning

Jaren 70 interieur

Ben jij ook zo in de ban van het jaren ‘70 interieur? Je bent zeker niet de enige, tegenwoordig is het jaren ‘70 interieur weer helemaal hip. In deze blog lees je hoe je jouw interieur kunt restylen volgens de stijl van de jaren ‘70 zonder dat je interieur er oubollig uit zal komen te zien.

Je ziet een jaren ‘70 inrichting tegenwoordig zo vaak voorbij komen dat je het bijna niet meer retro kunt noemen. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je je interieur gaat herinrichten. Zo is het allereerst belangrijk dat niet je volledige interieur is ingericht met jaren ‘70 meubilair, door een aantal oude objecten te combineren met nieuwe spullen zorg je voor een frisse, moderne inrichting met een jaren ‘70 uitstraling. Misschien moet je zelfs je jaren 70 woning verbouwen om die échte oude uitstraling te creëeren. In deze blog geven wij je meer inspiratie.

Een hip jaren ‘70 interieur

Bij een jaren ‘70 interieur denken we nog altijd vaak aan vintage, en dit is helemaal niet gek omdat het tenslotte een oude interieurstijl is. Toch is het tegenwoordig helemaal niet meer nodig om te shoppen in een kringloopwinkel als je een jaren ‘70 interieur wil voor je woning. Omdat de jaren ‘70 stijl tegenwoordig weer helemaal hip is kun je ook gewoon nieuwe spullen kopen die ontworpen zijn in de jaren ‘70 stijl. Zo creëer met nieuwe meubelen toch een authentieke sfeer. Als je het leuk vindt om te shoppen bij de kringloopwinkel en de beste koopjes uit te zoeken is dat uiteraard ook gewoon mogelijk, maar het hoeft dus niet. Zo wordt een jaren ‘70 interieur aantrekkelijk voor een breed publiek, of je nu graag bij een kringloopwinkel of een mainstream winkel winkelt.

Psychedelische jaren ‘70 print

De psychedelische print is een van de meest karakteristieke onderdelen van een jaren ‘70 interieur. Je kunt deze print dan ook terugvinden in alle onderdelen van een jaren ‘70 interieur. Ook in de moderne variant van een jaren ‘70 interieur zie je vaak een psychedelische print terugkomen, je kan zelf kiezen hoe heftig je de print wil hebben. Je kunt natuurlijk kiezen voor een heftig vloerkleed of een druk schilderij, maar je kan net zo goed kiezen voor een rustigere uitvoering in bijvoorbeeld een vloerkleed of in een subtiele poster. Het hangt helemaal af van jouw smaak en de stijl van je woning. Over het algemeen wordt er tegenwoordig gekozen voor een rustige uitvoering van de psychedelische print, maar je kan het uiteraard zo bont maken als je zelf wil.

Jaren ‘70 behang

Ook de muren waren in de jaren ‘70 vaak behoorlijk druk. Daarom zien we ook tegenwoordig in woningen die zijn ingericht volgens de jaren ‘70 stijl vaak behoorlijk drukke muren. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor hanang in felle kleuren of met unieke prints. Als je nog niet helemaal overtuigd bent kun je beter kiezen voor behang, op deze manier kun je redelijk eenvoudig je muur aanpassen op het moment dat je klaar bent met je drukke behang. Door simpelweg over het behang heen te verven breng je de rust terug in je woning wanneer je daar behoefte aan hebt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.