Jaren 70 badkamer: een terugblik en meer inspiratie

jaren 70 badkamer

Je kan badkamers kopen in allerlei verschillende kleuren, maten en stijlen. In dit artikel lees je alles over de jaren 70 badkamer. Als jij helemaal fan bent van de jaren 70 stijl en je overweegt om je woning te restylen en in te richten naar deze stijl, lees dan vooral verder. Je leest hier wat zou typerend is voor een jaren 70 badkamer en hoe je deze stijl kan verwerken in je eigen badkamer.

De badkamer stijl van de jaren 70

De badkamers waren zeer uniek in de jaren 70. Je kunt de stijl van badkamers in de jaren 70 het beste omschrijven als kleurrijk, extravagant en kleurrijk, over het algemeen waren badkamers druk ingericht. Ook werd er in die periode veel geƫxperimenteerd met verschillende kleuren en combinaties. Verder waren er ook gebruiken die vandaag de dag niet meer gangbaar zijn, denk bijvoorbeeld aan vloeren in de badkamer. Zo lag er vroeger altijd tapijt in de badkamer. Ook vandaag de dag zijn er nog altijd overblijfselen uit de stijl van de jaren 70 die nog wel worden toegepast en die jij ook kunt implementeren als jij een jaren 70 badkamer wil.

Een ingebouwd bad met een douche

Badkuipen werden langzaam maar zeker steeds normaler in de jaren 70, het is dan ook niet ongewoon om een ingebouwd bad met een douche te hebben als je in een jaren 70 woning woont. Vaak had het bad een unieke, opvallende kleur. Als jij jouw badkamer een jaren 70 interieur wil geven is het aanbrengen van een opvallende kleur een goede start. Je kunt die op verschillende manieren doen, je kunt er natuurlijk voor kiezen om je badkamer te schilderen, maar voor een unieke uitstraling kun je ook kiezen voor kleine, gekleurde tegeltjes. Als je het dichtst bij de stijl van je jaren 70 wil blijven plaats je de gekleurde tegeltjes enkel op de rand van je bad, als je echter meer kleur wil kan je er uiteraard ook voor kiezen om je volledige muur te schilderen of te betegelen. Omdat er in de jaren 70 veel werd gedouched in bad kun je ervoor kiezen om een douche te plaatsen aan een kant van het bad. Zo kun je je lekker afspoelen met schoon water nadat je in bad bent geweest of je kan gewoon douchen terwijl je in de badkuip staat, net als er in de jaren 70 gedaan werd.

Een jaren 70 wastafel

Uiteraard kan een wastafel niet ontbreken aan je jaren 70 badkamer. In de jaren 70 zag je zowel dubbele als enkele wastafels. Met name later in de jaren 70 werden dubbele wastafels populairder, zo konden meerdere leden van het gezin tegelijkertijd hun tanden poetsen of zichzelf wassen. Aan het begin van de jaren 70 was een vrijstaande wastafel gebruikelijker, deze wastafel had een uiteenlopende voet of twee poten aan de voorkant. Tegenwoordig zijn vrijstaande wastafels moeilijk te vinden, maar als je geluk hebt en goed zoekt kun je er zo nu en dan een vinden bij een kringloop winkel. Een vrijstaande wastafel maakt je jaren 70 badkamer helemaal compleet.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.